Udskiftning af dæksluge - Fabrikat Gebo

Ønsker du selv at afmontere akryl ruden i lugen har Plexifix sammensat denne vejledning. Vejledningseksemplet er på luge fabrikat Gebo. Der kommer vejledningseksempler på Leumar og Moonlight

(1)
Åben lugen og afmærk med tusch hvor lukketøj og stangholdere er placeret.

(2)
Herefter fjernes gummilisten forsigtigt med en skruetrækker.

Lukketøjet er fastgjort enten med en aluminiumplade eller en gummiplade, mellem lukketøjet og akryl pladen, denne fjernes også. Aluminiumpladerne er fastgjort med 2 pinolskruger, de er sikkert irret fast så de bores ud.

(3)
Ruden trykkes ud let da den sider i kit alurammen og gummilisten rengøres for skidt og kit rester.Den gamle rude returneres til Plexifix, Dog kun hvis den ikke har et mål hvortil der findes skabeloner. Den mest anvendte luge er ca. 500 x 500 mm.

(4)
Prøve monter den ny rude inden påføring af TEC 7 fuge, marker med tusch på oversiden hvor alurammen går til.

(5)
Den afrensede aluramme påføres en sort TEC7 fuge hele vejen rundt. Lukketøjet skal være placeret før den ny rude bliver lagt ned i den bløde fuge.Ruden trykkes let så overskydende fuge kommer ud på oversiden. Hvis der kommer meget ekstra fuge ud skal det fjernes.

(6)
Stangholdere og gummilisten placeres og gummilisten kan med en afrunder, skruetrækker eller lignende trykkes tilbage i alurammen. Det er vigtigt at placere gummirammen som vist på billedet.Man skal ikke starte fra enden og montere hele vejen rundt, da gummilsten vil få tendens til at blive for lang.

(7)
Gummi eller aluplade genmonteres med en smule fuge i bunden så den ikke kan falde ud. Afslut på ydersiden med fyldning af fuge hvor det evt. ikke er kommet helt ud. TEC Clener er udmærket til denne proces da den opløser den fuge, som ikke er hvor den skulle være.(8)
Færdigt resultat til sejlads de næste 30 år. Akryl pladen kan købes uforarbejdet eller på de eksakte mål med rundinger. Se prisliste.